asam pedas power-demo di maha 2010

(minta izin drpd areskks....terimakasih)

SIRI DEMO MEMASAK MENGGUNAKAN PRODUK REMPAH DARIPADA ABANG PIEE layari YouTube

Loading...

abang piee orang lama melaka - demo memasak asam pedas power

Sunday, October 23, 2011

Monday, October 10, 2011

pemberitahuan

salam buat semua
restoran asam pedas power kami di taman setiawangsa kini telah pun berpindah ke SHAH ALAM,beralamat di blok 26 FLAT PKNS,jln dawai/2 seksyen 16,shah alam selangor....untuk keterangan lanjut sila hubungi DAFFI 017 3648838/ABG PIEE 013 2945587
SELAMAT DATANG......

dan warong asam pedas power kami di jln parameswara banda hilir melaka, kini telah pun berpindah juga di SHAH ALAM,di kg bukit naga jln kebun, bukit kemuning,seksyen 32,shah alam selangor....sila hubungi kamel 019 7721577/
abg piee 013 2945587
SELAMAT DATANG.......
TERIMA KASIH....POWER TETAP POWER

Saturday, April 30, 2011

ACAR POWER Abang Piee Orang Lama Melaka



 (lokasi :  Kg Nakhoda, Batu Caves, Selangor D.E)


Rasanya mangga, bentuknya epal, maka diberi nama mangga epal. (terkini diberitahu, ini mangga india, kalu yg mangga epal tu memang berbentuk epal, kalu yg masak pun rasanya masih terasa masam-masam, tak sesedap mangga india, tq for info.)
Mangga ni kalau dah masak, manis betul rasanya, kalau yang muda pun tak masam, tapi rasa lemak-lemak. Berat sebiji, kalau yang besau, menjangkau lebih 1.5 kg. Mak tanam tepi rumah je....berbudi pada tanah, sampai ke anak cucu cicit, tak tau berapa keturunan lagi dapat merasanya...kankankan..

Mangga ni kalau yang muda ler, buat acar pun sedap, dan kalau nak mudah gunalah Serbuk Acar Power Abg Piee ....mudah dan sedappppp...... For info, orang Melaka suka acau ikan betok (ikan puyu). Jadi, dengan menggunakan Serbuk Acar Power Abg Piee, tak payah jadi orang Melaka pun boleh masak acar ni ......betulllllllll.....
(...tukar topik, tak de ler cerita asam pedas power je kan....)

Monday, April 25, 2011

UITM YOUTH MEDIA CARNIVAL 2011 (2 & 3 APRIL) DI DATARAN PAHLAWAN MEGAMALL MELAKA

Sekali lagi seperti semester-semester lepas, para pelajar semester akhir Diploma Komunikasi & Media, FKPM, UiTM Melaka telah menganjurkan Karnival Komunikasi dan Media untuk projek akhir tahun mereka. Untuk semester ini, UiTM Alor Gajah telah menganjurkan Youth Media Carnival 2011 di Dataran Pahlawan yang telah menghimpunkan lebih dari 30 organisasi media seluruh Malaysia.

Salah satu projek pelajar ialah program TV3 Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM) dan ASAM PEDAS POWER Abang Piee telah dijemput untuk memeriahkan karnival.








....anak-anak JJCM.....afiq, suzy, diana, nizar, sue dan syaz...

Terimakasih diucapkan khasnya kepada anak-anak JJCM...semuga cemerlang di dunia dan akhirat

.

Friday, April 8, 2011

telah melakukan satu anjakan paradigma


dari pengalaman memasak selama ini, kini abg piee dah mula mengeluarkan pelbagai perencah masakan seperti perencah asam pedas power,perencah acar power,kari power,sup power dan tepong goreng ayam power,semua perencah tersebut ( all in one),amat mudah sekali untuk memasak semudah 1,2 dan 3////// siapppppp....semua perencah tersebut mengunakan logo jenama ABGPIEE orang lama melaka, dikeluarkan oleh ABANG PIEE ORANG LAMA ENT.Kepada yg berminat boleh hubungi abg piee di 013 2945587 atau email ke asampedaspowerabgpiee@gmail.com atau aporglama@gmail.com......sesuai untuk peniaga2 restoran dan warong dan suri rumah,t.kasih

Thursday, March 31, 2011

KARNIVAL INDUSTRI ASAS TANI, MELAKA 11-13MAC2011



....sebahagian daripada krew Asam Pedas Power yang terlibat......

JALAN-JALAN CARI MAKAN 28JAN2011

...kami mengucapkan ribuan terimakasih kepada semua krew Jalan-jalan Cari Makan kerana sudi membuat penggambaran di warung kami... juga TQ QI....



....chef sedang beraksi........

MAHA, SERDANG DEC2010



di hari penutup MAHA 2010 (5Dec2010), Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Y. B. Datuk Seri Hj Noh bin Omar telah sudi ke tapak Asam Pedas Power...terimakasih Y.B. Menteri........juga VVIP, VIP dan semua yang hadir....

Ketua Setiausaha Kementerian, YBhg Dato' Mohd Hashim (kiri)
Ketua Pengarah Perikanan, Y.H. Dato' Ahamad Sabki (tengah bercermin mata)
Timbalan Ketua Pengarah (Pembangunan), Tuan Haji Ismail (kanan)

(gambar ihsan daripada Unit Pengembangan, Jabatan Perikanan, Putrajaya)